Duyurular

Mar 27, 2016

AB FP7 Destekli SEAHORSE (Safety Enhancements in transport by Achieving Human Orientated Resilient Shipping Environment) Proje Çalıştayı İTÜ Denizcilik Fakültesi’nde Gerçekleştirildi.

Avrupa Birliği FP7 destekli SEAHORSE (Safety Enhancements in transport by Achieving Human Orientated Resilient Shipping Environment) Projesinin son çalıştayı 8 Mart 2016 tarihinde İTÜ Denizcilik Fakültesinde gerçekleştirildi. Proje partnerlerinden olan İTÜ Denizcilik Fakültesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Özcan ARSLAN ve Mühendis Dr. Tuba KEÇECİ’nin ev sahipliğinde gerçekleşen çalıştaya denizcilik endüstrisinin önde gelen paydaşları arasından yaklaşık 100 kişi katıldı.

Havacılık endüstrisinde uygulanan emniyet konseptini deniz taşımacılığının kendine has ihtiyaçlarına uygun hale getirerek adapte etmeyi amaçlayan projenin tanıtımını Strathclyde University’de öğretim üyesi olan aynı zamanda SEAHORSE Proje yürütücüsü Sayın Prof. Dr. Osman TURAN sundu. Çalıştay, CalMac Ferries Şirketinden Capt. Louise De Wolf, Hollanda’da faaliyet gösteren TNO kurumundan Jan Maarten Schraagen, İtalya’da faaliyet gösteren Deep Blue Srl kurumundan Vanessa Arrigoni ve Strathclyde University’de araştırmacı olan Volkan Arslan’ın sunumlarıyla devam etti.

Proje kapsamında geliştirilen yazılımların konuklar arasından seçilen gönüllüler ile test edildiği çalıştayda SEAHORSE projesinin görsel platformu da tanıtılmış oldu.

Avrupa Birliği 7. Çerçeve Programı tarafından, Ulaştırmada Teknoloji Transferi başlığı altında desteklenen SEAHORSE Projesinin üyeleri aşağıda sıralanan farklı birçok ülkeden bir araya gelen değerli ortaklardan oluşmaktadır.

• Universıty Of Strathclyde, Birleşik Krallık (U.K.)
  • Nederlandse Organisatie Voor Toegepast Natuurwetenschappelıjk Onderzoek – TNO Nederlandse Organisa Netherlands, Hollanda
  • Deep Blue Srl, İtalya
  • Lloyd's Register EMEA, Birleşik Krallık (U.K.)
  • Sakatunta Maritime Faculty, Finlandiya
  • Calmac Ferries Ltd, Birleşik Krallık (U.K.)
  • Danaos Shipping Company, Güney Kıbrıs Rum Kesimi
  • Kahn Scheepvaart Bv Jumbo, Hollanda
  • The Provost, Fellows, Foundation Scholars & The Other Members of Board of The College Of The Holy & Undivided Trinity Of Queen Elizabeth Near Dublin Tcd,  İrlanda
  • Instituto De Investigacion En Seguridad Y Factores Humanos – Esm, İspanya
  • Ap&A Ltd, Birleşik Krallık (U.K.)
  • Kratis Training And Consulting Limited, Güney Kıbrıs Rum Kesimi
  • İstanbul Teknik Üniversitesi, Denizcilik Fakültesi, Türkiye

Projenin danışma kurulunda bulunan isimler arasında AENA, AIRBUS, Brussels Airlines, Cyprus Airways Public Ltd., Hill Robinson, Logan Air, Maritime Coastguard Agency U.K., SASEMAR, Şener Petrol Denizcilik, Zodiac Shipping ve Image Soft Oy gibi önemli kuruluşlar yer almaktadır.

İnsan faktörü konusunda yenilikçi ve disiplinler arası yaklaşımı ile fark yaratan, hava taşımacılığından deniz taşımacılığına teknoloji transferi yapılması yoluyla denizcilikte emniyeti geliştirmeyi amaçlayan SEAHORSE projesi hakkında detaylı bilgiye aşağıda yer alan bağlantılar kullanılarak ulaşılabilir.

Web: http://www.seahorseproject.eu
Twitter Facebook LinkedIn