22

Duyurular

ÇANAKKALE ZAFERİNİN 102. YILDÖNÜMÜNÜNDE İSTANBUL’DAN ÇANAKKALE’YE MİNNETLE

Mar 21, 2017

ÇANAKKALE ZAFERİNİN 102. YILDÖNÜMÜNÜNDE İSTANBUL’DAN ÇANAKKALE’YE MİNNETLE

 

İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi mensupları geleneksel hale getirdiği 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’ndeki Çanakkale ziyareti bu sene de Dekan Prof. Dr. Oğuz Salim SÖĞÜT, öğretim elemanları,  öğrenciler ve bazı çalışanlarca gerçekleştirilerek başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz anıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca’nın maddi ve manevi himayelerinde; 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 102. yılı nedeniyle Denizcilik Fakültesi’nin Sismik 1 Eğitim Gemisi ile 15 Mart 2017 çarşamba günü saat 12.00’de İTÜ Denizcilik Fakültesi’nden denize çıkan heyet, 16 Mart sabah saat 08’de, Liman Başkanlığı ve Kıyı Emniyetinin tarafından tahsis edilen Çanakkale Merkez İskelesi’ne yanaşmıştır. 18 Mart Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Arık Çolakoğlu başkanlığında, öğretim elemanları ve öğrencilerden oluşan bir heyet, Denizcilik Fakültesi heyetini çiçeklerle karşılamıştır.

Geminin konferans salonunda yapılan toplantının ardından İTÜ Denizcilik Fakültesine ait minibüs ile Eceabat’a geçilmiş; 18 Mart Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi’nin sağladığı rehber eşliğinde Tabyalar, Mehmetçik Anıtı, Anzak Koyu ve 57. Alay ziyaret edilmiştir. Burada başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Silah Arkadaşları ve tüm şehitlerimiz için çelenkler bırakılarak saygı duruşunda bulunulmuş ve İstiklal Marşı okunmuştur. Daha sonra Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi gezilmiştir.

            17 Mart 2017 tarihinde Dekanı Prof. Dr. Oğuz Salim Söğüt Çanakkale Liman Başkanı Ramazan Yılmaz’a bir nezaket ziyaretinde bulunmuştur.

Çanakkale Deniz Trafik Kontrol Merkezi Hizmetleri Müdürü Kaptan Rıdvan Gezgin,  İTÜ-DF Dekanı Prof. Dr. Oğuz Salim SÖĞÜT, bazı öğretim elemanları, gemi personeli ve öğrencilerle ziyaret edilmiş, düzenlenen seminere katılmışlardır. Seminerde Çanakkale Boğazı ve Türk Boğazları bölgesinde oluşan deniz kazaları, boğaza ait veriler ve ölçüm istasyonları ile kazalarda ve denizde olabilecek çevresel tehlikeler ve bunların önlenmesi üzerinde durulmuştur. Seminer sonucunda ortak proje önerileri ve işbirliğine gidilmesinin uygun olacağı görüşü ağırlık kazanmıştır. Deniz kazalarını önleme, simülatörde örnek olaylar ışığında modelleme yapılması, akıntı ve burgaç etkileri ile oluşan tehlikeleri azaltmaya yönelik projeler ön plana çıkmıştır. Trafik kontrol ve işlemleri öğrencilere anlatılmış, uygulaması gösterilmiştir. Ardından Gelibolu Pilot Merkezi ziyaret edilmiş ve burada öğrencilere yapılan işlemler anlatılmış ve Kurtaran 10 römorkörü ziyaret edilmiştir.

Ziyaret sonrasında İTÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Salim Söğüt tarafından 18 Mart Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesini ziyaret ederek Fakülte Dekanı Sayın Prof. Dr. Fatma Arık Çolakoğlu’na İTÜ Denizcilik Fakültesinin hatırlatan bazı hediyeler verilmiştir.

18 Mart’ta Sismik 1 gemisi ve Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesine ait Çömü 1 teknesi ile şehitlik önlerinde saat 08.30 da çelenk bırakılmış ve başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulmuş ardından İstiklal Marşı okunmuştur.

İTÜ Denizcilik Fakültesi olarak;  tarihin en şanlı zaferlerinden biri olan ve eşi benzeri bulunmayan bu zaferde imzası olan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm Dünya’ya Çanakkale’yi geçilmez kılan aziz şehitlerimizi saygı, şükran, minnet ve rahmetle anıyoruz. 

Tüm şehitlerimizin Ruhları Şad olsun!

 

 

Metin Yazarı: Dr. Münir Süner

Metin Editörü: Yard. Doç. Dr. Muhsin Kadıoğlu

Fotoğraflar: Tuğsan İşiaçık Çolak-Dr.Münir Süner

 

Fotoğraflar için tıklayınız 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14